שליחת כתבה

[contact-form-7 404 "Not Found"]

סדנאת בישול קבוצתית בזום

משחק משימות בווטסאפ

התמודדות עם חרדה בזמן בידוד ופחד ממגפת הקורונה

18 במרץ 2020

מממ..אין כמו סנדאת בישול קבוצתית כדי לעלות את המורל! כמובן שהכל דרך הזום...

הכנות:

  • שלחו לחניכים מראש אילו חומרים וכלים הם צריכים שיהיה להם.
  • קבעו שעה ובקשו מהם להיות במטבח.
  • בקשו מהם להכין את הדברים מראש כדי לא לבזבז זמן. )עשו זאת גם אתם(
  • תדאגו לחלק את ההכנה לשלבים ברורים שאתם יודעים להסביר והחניכים יוכלו לעקוב אחריהם.

מהלך:


1 . משחק פתיחה – שריידס מאכלים \ כל חניך שולח בפרטי למדריכ/ה מה הוא הכי בחיים לא היה אוכל, המדריכה מקריאה והחניכים צריכים לנחש מי שלח מה.

2 . שואלים את החניכים מי יודע לבשל, אוהב לבשל, איזה דברים הם מכינים וכו'.

3 . מציגים את מה שאנחנו הולכים להכין היום, ומוודאים שכולם מאורגנים )אם צריך למשוך זמן עד שאחד
החניכים מסיים להתארגן אפשר לשחק עוד משחק(.

4 . נותנים תדריך בטיחות )בהתאם למתכון( ומוודאים שכל החניכים שוטפים ידיים לפני שמתחילים.

5 . התחילו בהסברת המתכון – לכו שלב שלב, תדגימו בעצמכם ואז תראו שכל החניכים מסתדרים. השלב הזה
דורש הרבה סבלנות. אם חניך לא הצליח לא נורא, הוא יכול להישאר ולראות איך מתפתח המתכון או לנסות
שוב.

6 . בסוף בקשו מכל החניכים להציג את מה שיצא להם. צלמו סלפי משגע עם כל הדברים הטעימים ותפיצו לכל החניכים!

7 . אם רוצים אפשר לאכול יחד ולהמשיך לקשקש על החיים, לשתף אם יצא טעים או לסיים כאן.
כמה מתכונים נחמדים ופשוטים!:

עוגה בכוס:
מצרכים:

  • 4 כפות קמח
  • כפית אבקת אפייה
  • 4 כפות סוכר
  • 2 כפיות קקאו
  • ביצה
  • 3 כפות חלב
  • 3 כפות שמן
  • 4 קוביות שוקולד פרה\אחר
  • ספל גדול
  • כף

הוראות הכנה:
א. מערבבים בספל את הקמח, אבקת האפייה, הסוכר והקקאו
ב. מוסיפים את הביצה, החלב והשמן ומערבבים טוב טוב עד שיוצא עיסה אחידה בלי גושים
ג. שמים בפנים את קוביות השוקולד
ד. מכניסים למיקרוגל ל- 3 דקות
ה. אחרי שהעוגה התבשלה במיקרו, מוציאים ונותנים לה "לנוח" 3 דקות
ו. בתיאבון!

פנקייקים:
מצרכים:

  • כוס קמח
  • כוס חלב
  • ביצה
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 2 כפות סוכר
  • 3 כפות שמן
  • כפית תמצית וניל
  • קערה גדולה
  • מצקת + תרבד
  • מחבת

הוראות הכנה:
א. מערבבים את כל המצרכים בקערה, מערבבים טוב טוב עד שאין גושים בכלל!
ב. אפשר להוסיף לבלילה: שוקולד צ'יפס, חתיכות בננה, תותים.
ג. מחממים מחבת על אש בינונית ומשמנים קלות לפני כל טיגון.
ד. בעזרת המצקת מוזגים למרכז המחבת ויוצרים עיגולים – מחכים עד שיהיו בועות מסביב לכל
הפנקייק ורק אז הופכים לצד השני. את הצד השני מטגנים לקצת פחות זמן.
ה. מגישים עם סירופ מייפל, סירופ שוקולד, שוקולד למריחה, קצפת, תותים ועוד. בתיאבון!

פסטה ברוטב עגבניות:
מצרכים:

  • חבילת פסטה 500 גר'
  • כף שמן קנולה
  • בצל בינוני
  • שן שום
  • 2 עגבניות טריות
  • 100 גר' רסק עגבניות
  • 2 כפיות זמן זית
  • מלח ופלפל
  • פטרוזיליה\בזיליקום\אורגנו
  • סיר + מחבת גדולה
  • כף עץ
  • מסננת
  • קרש חיתוך, סכין וכותש שום
  • 2-3 קערות קטנות

הוראות הכנה:
א. מחממים בסיר בערך 2 ליטר מים עד לרתיחה, מוסיפים קצת מלח למים.
ב. מוסיפים את הפסטה ומערבבים טוב טוב. מערבבים כל דקה וחצי עד שמוכן.
ג. במקביל מתחילים לחתוך את הבצל לקוביות ומעבירים לקערה – לא לשכוח לערבב!
ד. חותכים את העגבניות לקוביות בינוניות ומעבירים לקערה– לא לשכוח לערבב!
ה. מוסיפים לרסק 2 כפיות שמן זית, וכותשים לתוכו שן שום אחת, ומערבבים טוב טוב.
ו. טועמים את הפסטה – כשהיא כמעט מוכנה מסננים את הפסטה ושמים רגע בצד.
ז. מחממים במחבת את כף שמן – כשהמחבת מתחמם להוסיף את הבצל ולטגן כ- 2 דקות.
ח. להוסיף את העגבניות ולערבב היטב. להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם )אפשר להוסיף קצת סוכר
לנטרל את החמיצות של העגבנייה(, לערבב ולבשל ל- 2 דק'.
ט. להוסיף את הרסק וכף מים, לערבב ולבשל ביחד כ- 2 דק' נוספות.
י. לקצוץ פטרוזיליה\בזיליקום ולהוסיף לרוטב.
יא. מומלץ לשפוך את הפסטה לתוך המחבת עם הרוטב, לערבב היטב ולבשל יחד כמה דק'.
יב. בתיאבון!

פסטה מוקרמת:
מצרכים:

  • חבילת פסטה 500 גר'
  • מיכל שמנת לבישול 250 מ"ל
  • 40 גר' חמאה
  • פרוסת גבינה צהובה
  • מלח ופלפל
  • אגוז מוסקט טחון
  • 2 סירים
  • 2 כפות עץ
  • כוס מדידה

הוראות הכנה:
א. מחממים בסיר בערך 2 ליטר מים עד לרתיחה, מוסיפים קצת מלח למים.
ב. מוסיפים את הפסטה ומערבבים טוב טוב. מערבבים כל דקה וחצי עד שמוכן.
ג. במקביל, מוסיפים 3/4 כוס שמנת לבישול לסיר השני ואת החמאה, ומבשלים על אש קטנה. מערבבים את
החמאה והשמנת ביחד כל דקה עד שהשמנת נהיית סמיכה קצת.
ד. את הגבינה הצהובה פורסים לקוביות קטנות – נשתמש בה יותר מאוחר.
ה. טועמים את הפסטה – כשהיא כמעט מוכנה מניחים מסננת בכיור מסננים את הפסטה ושמים רגע בצד.
ו. מוסיפים את הפסטה לשיר עם השמנת ומערבבים טוב טוב, עד שהרוטב מכסה את כל הפסטה. מוסיפים מלח
ופלפל לפי הטעם ומערבבים שוב.
ז. מוסיפים את מה שנשאר מהשמנת ואת קוביות הגבינה הצהובה, וממש קצת אגוז מוסקט, מעררבים על אש
נמוכה עד שכל הפסטה מכוסה בשכבה אחידה של הרוטב ועד שהגבינה מותכת.
ח. בתיאבון!

שליחת כתבה